dijous, 1 de maig del 2014

SESSIÓ 3: ITINERARI ACADÈMIC I/O PROFESSIONAL AMB CMapTools

Aquesta setmana hem tornat a les sessions de pràctiques i a la vegada a la implantació pràctica del projecte.

Cada alumne ja realitzarà la tasca final proposada: El Cmap del seu itinerari acadèmic i/o professional.
L'objectiu principal ha estat posar a prova tots els aprenentatges que s'han pogut realitzar a través de la WebQuesta i dels mapes conceptuals i del programa CMapTools.

ACTIVITAT PRÈVIA:  A cada un dels grups hem recordat en que consistia la tasca, les principals característiques i detalls del programa i que tenien com a referent el seu dossier allà on es reflectia les seves decisions en quan a itinerari
ACTIVITATS DE SUPORT. Al ser dos docents a l'aula -quan els alumnes treballen- poden atendre els seus dubtes i els seus problemes en l'execució pràctica
ACTIVITAT DESENVOLUPAMENT: Cada alumne/a ha començat a fer el seu itinerari en format CMap. Adjuntem algunes imatges perquè vegeu l'atenció que hi han posat els alumnes (imatges en les que no es veu la cara dels alumnes per discreció i protecció de la seva intimitat)
Observació: Aquestes imatges, són reals dels alumnes d'uns del grups d'ESO amb els quals estem aplicant el projecte (s'han fet d'esquena, perquè no es puguin identificar) ens ha semblat interessant mostrar el seu grau d'implicació i compromís amb la tasca)






ENTREBANC, DIFICULTAT :  A la vegada que estaven fent el seu Cmap ha sorgit la necessitat de decidir com es 'desen' els mapes que van realitzant.
Aquí hem tingut un entrebanc no previst (com sempre amb els ordinadors i la informàtica)
Els motius han estat dos que s'ha conjuntat:
1- Pensàvem desar el mapes a Public CMaps i així accedir-hi de qualsevol lloc. Però avui s'estava actualitzant el programari de Java i -només es poden actualitzar programes des dels administradors informàtics centralitzats- això vol dir que no teníem permís per actualitzar i durant el temps de classe no hem pogut accedir-hi i no hem pogut desar el CMaps com volíem.
2- Ens hem adonat que algun grups canvien d'aula d'informàtica algun dia i si no tenen accés al seu CMap o volen acabar-ho a casa no tenien opció de continuar el seu treball
Aixó ha estat motiu de revisar i investigar com es podia solucionar el problema i avui a la tarda que teníem 'permanència' hem trobat la manera.
Automàticament hem actualitzat la Web Questa amb instruccions concretes de com fer el seus Cmaps i poder accedir-hi a qualsevol ordinador.
Aquí poso de nou la pàgina de la WebQuesta amb aquesta nova aportació.
https://sites.google.com/site/orientacioeducativa4teso/ 


REFLEXIÓ FINAL:
Malgrat havíem anat amb molta cura i amb molta previsió, una situació imprevista ens ha demostrat que el sistema inicial de 'desar' a Public CMaps -que és el que aconsellen normalment als tutorials- en el nostre context no ens resolia del tot el problema... i com sabem, a les aules quan es treballa s'ha  d'estar molt atent a que les 'tot funcioni' i no ens distregui dels objectius principals que tenim.
Així i tot, no ha afectat al desenvolupament normal de la sessió i els alumnes han estat molt motivats, engrescats i han mostrat molta habilitat en l'ús del programa. Algun/a  alumne/a que en altres sessions es mostra molt inquiet i poc participatiu hem pogut comprovar com avui estava molt interessant en el que estava fent..
Això ens ha donat ànims a la meva tutora i a mi... perquè comencem a veure els resultats de l'experiència...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada